Φυσιολογικά εξελισσόμενη εγκυμοσύνη

Αισθητική γυναικολογία

Κολπική ξηρότητα, χαλάρωση του κόλπου μετά τον τοκετό, ατροφία, σεξουαλική δυσλειτουργία και ακράτεια ούρων είναι μερικά από τα περιστατικά που αφορούν άμεσα την αισθητική γυναικολογία. Σύμφωνα με την αισθητική και επανορθωτική γυναικολογία, η γυναίκα καλείται να φροντίσει και να διορθώσει τα όποια ανατομικά και λειτουργικά ζητήματα μπορεί να εμφανίσει στην ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών της οργάνων.

Ανάπλαση κόλπου

Η αιδοιοπλαστική με Υπερήχους HIFU είναι μία σύγχρονη και ανώδυνη μέθοδος θεραπείας και φροντίδας των γεννητικών οργάνων της γυναίκας που βρίσκονται κυρίως σε εμμηνόπαυση.
Οι Εστιασμένοι Υπέρηχοι Υψηλής Έντασης (High Intensity Focused Ultrasound- HIFU) εκπέμπονται από ένα ειδικό μηχάνημα, η κεφαλή του οποίου εισέρχεται στον κόλπο της γυναίκας σε βάθος τριών με τεσσεράμισι χιλιοστών από την επιφάνεια του βλεννογόνου.
Κατά τη μέθοδο αυτή, οι Υπέρηχοι εστιάζουν συγκεκριμένα και μόνο στην παθούσα περιοχή αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σημείου εστίασης στους 65⁰C, ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου στους ιστούς του κόλπου.Η αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου βελτιώνει την ελαστικότητα του κόλπου, στοχεύοντας στην καλύτερη αιμάτωση και λίπανση αυτού. Οι ιστοί του κολπικού καναλιού και του περινέου αποκαθίστανται πλήρως, ενισχύοντας άμεσα τους μύες της πυέλου. Κυρίαρχος σκοπός της θεραπείας αυτής είναι η αντιμετώπιση της κολπικής ατροφίας, της κολπικής ξηρότητας αλλά και της χαλάρωσης του κόλπου. Επίσης, με τη βοήθειά της σημειώνεται σημαντική βελτίωση της σεξουαλικής ζωής της γυναίκας, αλλά και πιθανών ζητημάτων ακράτειας.
Η πρωτοποριακή θεραπεία HIFU είναι κατά βάση ανώδυνη, ενώ ορισμένες γυναίκες μπορεί να αισθανθούν ένα ήπιο τσίμπημα (γαργάλημα). Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής γίνονται αντιληπτά άμεσα, με το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα να σημειώνεται κατά το δεύτερο με τρίτο μήνα μετά τη θεραπεία. Η συνεχής παραγωγή κολλαγόνου διαρκεί περίπου για ένα με δύο χρόνια, ανάλογα με την ηλικία της κάθε γυναίκας. Συγκριτικά με τη laser θεραπεία, η HIFU θεραπεία προσφέρει μια ανώδυνη εμπειρία στοχεύοντας σε συγκεκριμένους ιστούς στο εσωτερικό του κόλπου, χωρίς να προκαλεί βλάβες σε γειτονικούς ιστούς.

Πλαστική υπερτροφικών χειλέων αιδοίου

Η αιδιοπλαστική υπερτροφικών χειλέων αποτελεί την πιο συχνή και ανώδυνη επεμβατική μέθοδο των γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Η εμφάνιση των υπερτροφικών χειλέων βασίζεται κυρίως σε ορμονικές αιτίες και ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέγεθος αυτών.
Το μέγεθός τους μπορεί να προκαλέσει αισθητικά, σεξουαλικά, πρακτικά, αλλά και πρόβλημα υγιεινής, καθιστώντας την πλήρως απαραίτητη. Κατά τη διαδικασία της επέμβασης, πραγματοποιείται τοπική αναισθησία στην περιοχή καθώς και ένας ειδικός καθαρισμός αυτής. Στη συνέχεια, αφαιρείται το περιττό μέρος των χειλέων που εξέχει και τοποθετούνται λεπτά και μικρά ράμματα στην περιοχή. Η επέμβαση διαρκεί περίπου δύο ώρες και η γυναίκα μπορεί να πάει αμέσως μετά στο σπίτι της.

 

Περινεοπλαστική

Το περίνεο βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα από τον κόλπο και τον πρωκτό. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να επηρεαστεί άμεσα από τραυματικούς τοκετούς, οι οποίοι προκαλούν μετατραυματικές δυσμορφίες, αισθητικής και λειτουργικής φύσεως στην είσοδο του κόλπου. Η περινεοπλαστική αποτελεί μια μικροχειρουργική επέμβαση, με τη βοήθεια της οποίας επιδιορθώνονται τυχόν μυϊκές βλάβες, δυσμορφίες, αλλά και χαλάρωσης της εισόδου του κόλπου επαναφέροντάς τον στην αρχική του κατάσταση.
Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική συνήθως αναισθησία, τα αποτελέσματα της οποίας γίνονται αισθητά 15 περίπου ημέρες μετά. Η γυναίκα είναι έτοιμη να επιστρέψει στο σπίτι της αμέσως μετά από αυτή, ενώ οι σεξουαλικές επαφές της, καθώς και οι αθλητικές της δραστηριότητες μπορούν να ξεκινήσουν 30 μέρες μετά την επέμβαση. 

Πρωτοποριακές τεχνικές μεσοθεραπίας

Ενέσεις υαλουρονικού οξέος

Η έγχυση υαλουρονικού οξέος στα χείλη του αιδοίου της γυναίκας είναι πολύ απλή και συνοπτική διαδικασία, που στόχο έχει την αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας καθώς και της χαλάρωσης του κόλπου. Κύρια αιτία των προαναφερθέντων περιπτώσεων είναι συνήθως η εμμηνόπαυση, αλλά και η περίοδος μετά τον τοκετό. Η ενέσιμη τοποθέτηση του υαλουρονικού οξέος είναι ανώδυνη, διαρκεί κατά μέσο όρο 12 μήνες και έχει ως άμεσο στόχο να αναζωογονήσει τα μεγάλα χείλη του αιδοίου.
Λόγω της σύντομης διάρκειας ζωής του υαλουρονικού οξέος, είναι πλήρως απαραίτητη η συνδιαστική χρήση της αντιοξειδωτικής μαννιτόλης, η οποία στόχο έχει να προστατέψει τα μόρια του υαλουρονικού οξέος ιδίως κατά τις πρώτες ώρες της έγχυσης.